دندان های کودکم کج در می آید: چه کار کنم؟

دندان های کودکم کج در می آید: چه کار کنم؟

دندان های کودکم کج به نظر می رسند. در چه مرحله ای باید نگران باشم؟ آیا این موضوع بر سلامت دهان و دندان آینده او تاثیر می گذارد؟ بیایید نگاهی به علل کج شدن دندان های شیری بیندازیم و اینکه آیا این موضوع جای نگرانی دارد یا خیر! آیا به توصیه های کلی تری در مورد اولین دندان های شیری فرزندتان نیاز دارید؟ پیشنهاد می شود راهنمای کامل ما برای اولین دندان های نوزاد را مورد مطالعه قرار دهید.

آیا دندانهای شیری کج واقعا مشکل ساز هستند؟

در واقع این کاملا طبیعی است که دندان‌های شیری کمی کج رشد کنند. دندان‌های شیری جایگاه‌هایی برای دندان‌های بزرگسالی هستند و به هدایت آن‌ها در هنگام رشد و رویش در مراحل بعدی زندگی کمک می‌کنند. حتی اگر دندان‌های شیری نوزاد کاملا صاف نباشند، این رشد همچنان می‌تواند کاملا طبیعی اتفاق بیفتد. اگر اولین دندان های کودک بیش از حد نامرتب رشد کنند به نوبه خود باعث بروز مشکلات جدی تری برای سلامت دندان‌های او خواهد شد.

چه زمانی برای دندان های کج شیری باید از دندانپزشک کمک گرفت

اگر دندان‌های شیری فرزندتان فقط کمی کج شده است (یعنی یک ناهماهنگی معمول این است که دو دندان پایینی کمی شکل V را تشکیل می‌دهند)، احتمالا نیازی نیست برای کمک به دندانپزشک مراجعه کنید. با این حال، اگر متوجه هر یک از موارد زیر شدید، بهتر است به دنبال نظر حرفه ای باشید:

  • از دست دادن دندان‌های شیری: با توجه به اینکه دندان‌های شیری تا زمانی که کودک حدودا دو یا سه ساله نشود به طور کامل رشد نمی کنند، بنابراین تا آن زمان افتادن دندان‌ها غیر طبیعی خواهد بود.
  • ازدحام بیش از حد دندان‌ها: می تواند علائمی مانند اوربایت (دندان های بالا بسیار فراتر از دندان های پایین بیرون می آیند)، آندربایت (برعکس) یا اپن‌بایت (جایی که دندان‌های جلویی بالا و پایین به هم نمی رسند) ایجاد کند.
  • تعداد بیش از حد دندان: به عنوان هایپردنشیا شناخته می شود، این جایی است که دندان‌های بیشتری نسبت به آنچه در نظر گرفته شده رشد می کنند. گاهی اوقات دندان‌های اضافی در کنار یا بین دندان های معمولی ظاهر می شوند و باعث ناراحتی، مشکلات جویدن و سایر علائم خواهند شد.
این مطلب را از دست ندهید!
ارتودنسی برای بزرگسالان: انواع و هزینه

چه چیزی باعث کج شدن دندان ها می شود؟

  • ژنتیک: یکی از شایع ترین علل کج شدن دندان ها، ژنتیک است. اگر شما یا همسرتان در کودکی دندان‌های کجی داشتید، احتمال زیادی وجود دارد که دندان‌های نوزاد شما نیز به همین شکل رشد کنند. همچنین می‌تواند منجر به داشتن اندازه فک بسیار کوچک (که منجر به شلوغی بیش از حد می‌شود) یا فک نامرتب (منجر به نامرتبی دندان‌ها) شود.
  • مکیدن شست یا پستانک: پستانک و مکیدن شست برای یک نوزاد کاملا طبیعی است، اما هنگامی که کودک شما شروع به رشد دندان‌های شیری می کند (به خصوص زمانی که اکثر یا تمام دندان های شیری خود را دارد) این عادات در واقع می توانند بیشتر از اینکه مفید باشند، ضرر داشته باشند. به ویژه مکیدن بیش از حد پستانک می تواند دندان های جلویی را به مرور زمان باز کند و منجر به اپن‌بایت شود. این کار همچنین می توانند شکل سقف دهان را تغییر دهند و منجر به ناهماهنگی در دندان های در حال رشد شود. بنابراین بر رویش دندان ها در بزرگسالی تاثیر منفی می‌گذارد (که منجر به کج شدن دندان های دائمی می شود)
  • پوسیدگی دندان: همانطور که قبلا اشاره کردیم، دندان های شیری برای کمک به رشد مناسب دندان ها در بزرگسالی، رشد می کنند. اگر هر یک از این دندان‌های شیری در اثر پوسیدگی دندان آسیب ببینند و از بین بروند، می‌تواند بر رشد آینده دندان‌های بالغ تاثیر منفی بگذارد.
  • جراحت: آسیب به صورت، مانند پوسیدگی دندان، می‌تواند باعث افتادن زودرس دندان‌های شیری شود. بنابراین در صورت عدم درمان، ممکن است منجر به کج شدن دندان‌ها در بزرگسالی شود. صدمات همچنین می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در فک و عدم تراز طبیعی آن شود.
این مطلب را از دست ندهید!
ارتودنسی متحرک یا ثابت، کدام برای شما بهتر است؟

مشکلات مرتبط با کج شدن دندان های شیری

  • پوسیدگی دندان / بیماری لثه: دندان‌های کج می توانند منجر به افزایش خطر پوسیدگی دندان و بیماری لثه شوند. به این دلیل که وقتی دندان‌ها به‌طور غیرطبیعی روی هم قرار می‌گیرند،  مسواک زدن قسمت‌های خاصی از دندان‌ها را سخت‌تر می کنند.
  • مشکلات دندان های بالغ: همانطور که چند بار اشاره کرده ایم، دندان های دائمی برای رشد مناسب به دندان‌های شیری نیاز دارند. دندان های شیری باعث صرفه جویی در فضای دهان می شوند. هنگامی که آنها زودتر از موعد می‌افتند یا در مکان نامناسبی قرار می‌گیرند، دندان‌های در حال رشد ممکن است به داخل شکاف بروند. به این معنی که هر دندان بالغ جدید نمی تواند به درستی از فضا بیرون بیاید و یا ممکن است کج دربیایند.
  • مشکلات گفتاری: ما به دندان‌هایمان برای درست صحبت کردن نیاز داریم. اگر دندان‌های شیری نوزاد شما نامرتب باشد. این می‌تواند بر توانایی آن‌ها در بیان صحیح صداها تاثیر بگذارد و در نتیجه رشد گفتار را به تاخیر بیاندازد.
  • مشکلات جویدن: اگر نوزاد شما به دلیل روی هم نبودن دندان هایش نمی تواند به درستی بجود، همواره مشکلات گوارشی مانند نفخ، سوء هاضمه، رفلکس اسید و غیره برای او ایجاد خواهد شد.
  • ساییدگی دندان: هنگامی که دندان ها به درستی به هم متصل نمی شوند یا در مکان های نامناسب به هم برخورد می کنند، می تواند باعث افزایش ساییدگی و پارگی اطراف دهان شود. سردرد ممکن است نشانه ای از این سایش و همچنین ناراحتی یا فشار در فک باشد. سایش بیش از حد همچنین می تواند دندان ها را به هم ساییده یا باعث ترک خوردن آنها شود.
این مطلب را از دست ندهید!
هزینه ارتودنسی دندان چقدر است؟

درمان دندان‌های کج در نوزادان

مطالعه مطلب نقش دندان ها در صحبت کردن و نیاز به اردتودنسی در گفتار توصیه میگردد.

نحوه درمان کج شدن دندان های شیری

بهترین راه برای درمان دندانهای کج در نوزادان این است که به محض اینکه فکر کردید مشکلی وجود دارد، با یک دندانپزشک متخصص در ارتودنسی مشورت کنید. ارتودنسی فرآیند صاف کردن دندان‌ها است و می‌تواند شامل تعدادی از روش‌هایی باشد که احتمالا با آن‌ها آشنا هستید: برای مثال بریس‌ها و الاینرها. با رزرو زودهنگام مشاوره، متخصص ارتودنسی می‌تواند درمان مناسب (در صورت نیاز) را برای حل سریع مشکل توصیه کند.

درمان ارتودنسی اغلب به کودکانی داده می‌شود که در حال رشد دندان‌های بزرگسالی خود هستند. به این دلیل که صاف کردن این دندان‌ها مهم‌تر از صاف کردن دندان‌های شیری است. گفته می‌شود، ارتودنسی زودهنگام می‌تواند برای اصلاح مشکلات رشدی در دندان‌های شیری و شکل/ اندازه فک کودک استفاده شود تا در زمان رویش دندان‌های دائمی مشکلاتی ایجاد نشود. در واقع، با درمان زودهنگام، گاهی اوقات نیازی به ارتودنسی مداوم نخواهد بود.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:
اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

Call Now Buttonتماس تلفنی