دوره درمان ارتودنسی چقدر است؟

دوره درمان ارتودنسی چقدر است؟ بی شک این سوالی است که متخصصان ارتودنسی از بیشتر بیماران خود هنگام مراجعه می شنوند، اما بد نیست بدانید که جواب این سوال به فاکتور های مختلفی از قبیل سن بیمار و نوع ناهنجاری دندان ها و فکین بستگی دارد و برای همه بیماران پاسخ یکسانی ندارد.

دخالت عوامل مختلف در دوره درمان ارتودنسی

دکتر احسان صانعی، متخصص ارتودنسی، می گوید: هیچ زمانی دقیقی را نمی توان برای مدت درمان ارتودنسی در افراد تعیین نمود. دوره درمان ارتودنسی به عواملی از جمله حرکت دندان ها بستگی داشته و حتی یک متخصص حاذق و آموزش دیده هم نمی تواند به طور دقیق بیان کند که دندان ها به چه نحوی به حرکت کردن در طول درمان واکنش نشان خواهند داد.

می توان محدوده زمانی مورد انتظار را تا حدی مشخص کرد اما به طور کاملا دقیق نمی توان چه مدت زمانی نیاز است تا براکت ها بر روی دندان ها باقی بمانند. وی همچنین به بیماران در برابر ارتودنتیست ها و دندانپزشکانی که یک زمان قطعی برای دوره درمانی ارتودنسی تعیین می کنند، هشدار می دهد.

حقیقت این است که هر فرد به شیوه های متفاوتی نسبت به درمان ارتودنسی واکنش نشان می دهد و انواع مختلف درمان ها، زمان های مختلفی را دربر می گیرند. بدین معنی که اگر فرد بریس های نامرئی را انتخاب کند، ممکن است طول درمان او با  دوستش که از براکت های استاندارد استفاده کرده است متفاوت باشد.

این مطلب را از دست ندهید!
تاریخچه ارتودنسی: آشنایی با سیر تکامل

فاکتور های تاثیرگذار بر دوره درمان ارتودنسی

عوامل مختلفی وجود دارد که تعیین می کند طول درمان ارتودنسی چقدر طول خواهد کشید که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:

اولین فاکتور مربوط به نوع مال اکلوژنی است که قرار است اصلاح شود. برای مثال شما و دوستتان ممکن است هر دو به بیرون زدگی فک پایین مبتلا باشید اما شدت این ناهنجاری در شما دو نفر متفاوت باشد. این امر سبب می شود که دوره درمان ارتودنسی در شما با هم متفاوت باشد.

فاکتور دیگر به این موضوع بستگی دارد که آیا شما قبلا مداخله درمانی اولیه را دریافت کرده اید یا خیر؟ در بعضی موارد، ارتودنتیست به منظور کمک به بیمار جهت داشتن یک لبخند و ظاهر زیباتر، درمان ارتودنسی را در دو فاز توصیه می کند. این درمان بهتر می تواند دهان را برای واکنش به درمان های ارتودنسی بعدی آماده کند.

و اما فراموش نکنید که مهم ترین عاملی که می تواند طول درمان شما را تعیین کند، خود شما هستید. شما باید مراقب براکت های نصب شده بر روی دندانتان باشید و تمام دستورالعمل هایی را که توسط ارتودنتیست به شما داده می شود، اجرا کنید. در زمان های تعیین شده حتما برای چکاپ و ارزیابی روند درمان به متخصص ارتودنسی مراجعه کرده و تمام توصیه های غذایی و مسواک و نخ دندان را دو بار در طول روز دنبال کنید.

در صورتی که بهداشت دهان و دندان در دوره درمان ارتودنسی تحت الشعاع قرار گیرد، این امر می تواند موجب شود که زمان بیشتری  براکت ها بر روی دندان قرار گیرند. التهاب، بیماری لثه و ضعف بهداشت دهان می تواند در مدت درمان ارتودنسی شما دخالت کنند.

این مطلب را از دست ندهید!
اورژانس های ارتودنسی: مواجه با مشکلات فوری و حاد

مدت درمان ارتودنسی به طور متوسط چقدر خواهد بود؟

متوسط ​​دوره درمان ارتودنسی حدود یکسال است اما برای برخی از افراد ممکن است تنها 6 ماه نیاز باشد و در بعضی موارد می تواند بیش از دو سال نیز طول بکشد. ارتودنسی کامل زمانی اعمال می شود که همه دندان های دائمی رشد کرده باشند. بیمارانی که سن کمتری دارند می توانند درمان سریع تری را نسبت به درمان ارتودنسی بزرگسالان تجربه کنند.دلیل این امر پشتیبانی بافت ها و استخوان های آن ها از دندان ها است چرا که در حال رشد می باشند و می توانند با تغییرات ایجاد شده خود را تطبیق دهند.

درمان ارتودنسی برای داشتن دندان ها و دهان سالم ضروری است، بنابراین بدون توجه به اینکه مدت درمان ارتودنسی چقدر است باید اطمینان حاصل کرد که در آینده مشکلات جدی تری پیش نخواهد آمد.

دوره درمان ارتودنسی و تغییرات ایجاد شده در دندان ها

تغییرات مهیج در حرکات دندان معمولا در اوایل 4 الی 6 هفته دیده خواهد شد. البته، سرعت حرکت دندان ها از فردی به فرد دیگر کاملا متفاوت است. فاکتور هایی مانند سن، میزان شلوغی دندان ها، تراکم استخوان و میزان متابولیسم بیماران می توانند بر سرعت حرکت دندان تاثیر بگذارند.

علاوه بر این فاکتور های موافقت و همراهی بیمار مانند استفاده از باند های لاستیکی به عنوان هدایت، حفظ بهداشت دهان و دندان و عدم شکستن یا خم کردن براکت ها در طول دوره درمان ارتودنسی، نقش مهمی در حرکت دندان ها در جهت درست و طی زمان مناسب دارند.

بیماران جوان تر از آنجایی که استخوان هایی با انعطاف پذیری بیشتر و سطح متابولیسم بالاتر دارند، لذا بدیهی است که دندان هایشان تمایل بیشتر و بهتری به حرکت سریع نسبت به یک فرد بالغ که از تراکم استخوانی پایین تر و سطح متابولیسم کمتری برخوردار است داشته باشد. بدین ترتیب، بهتر است زودتر دوره درمان ارتودنسی را آغاز کنید. زمان ایده آل برای شروع هنگامی است که آخرین یا دندان های اولیه یا شیری احساس سستی می کنند که تقریبا فرد 10 تا 12 ساله می باشد.

این مطلب را از دست ندهید!
هر آنچه باید در مورد هدگیر ارتودنسی بدانید...

دختران رشد و بلوغ سریع تری نسبت به پسران دارند و ممکن است قبل از پسران در سنین مشابه، دوره درمان ارتودنسی را آغاز کنند. لطفا در نظر داشته باشید که زمان هایی وجود دارد که کودک ممکن است فورا به درمان ارتودنسی در فاز اول نیاز داشته باشد و آن زمانی است که مشکلات شدیدی مانند کراس بایت، اپن بایت، آندر بایت و … بین 7 تا 9 سالگی مشاهده شود. خوشبختانه، این مسائل که نیاز به درمان ارتودنسی اولیه دارند، در اقلیت هستند.

تصور غلط رایج در میان مردم این است که فکر می کنند اعمال نیرو های سنگین تر سبب حرکت سریع تر دندان ها خواهد شد در صورتی که این تصور کاملا اشتباه است و تحقیقات نشان داده اند که اعمال نیرو های بسیار سنگین می توانند اثر معکوس بر روی حرکت سریع دندان ها داشته باشند و دوره درمان ارتودنسی را بیشتر خواهند کرد.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:
اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

Call Now Buttonتماس تلفنی